Συσκευές

Συμβουλές Πως Να Χρησιμοποιήσετε Την Fissler Χύτρα Σας

Markou Service

ΠΟΤΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΟΙΞΩ ΤΗ ΧΥΤΡΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ FISSLER ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ;
Μπορείτε να ανοίξετε τη χύτρα ταχύτητας Fissler όταν έχει κρυώσει και έχει ελαττωθεί η εσωτερική πίεση [όταν ο δείκτης ασφάλισης ή ο δείκτης πίεσης (ανάλογα με το μοντέλο) έχει κατεβεί εντελώς].

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΩ ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ ΜΕ ΤΗ ΧΥΤΡΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ FISSLER;
Μπορείτε να χρησιμοποιείτε τη χύτρα ταχύτητας Fissler για μαγείρεμα στον ατμό. Είναι μια υψηλής ποιότητας μέθοδος μαγειρέματος, για παράδειγμα, λαχανικών: διατηρεί τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά. -Μην χρησιμοποιείτε ποσότητα υγρού άνω των 750 ml (6 ποτήρια). -Χρησιμοποιείτε το καλάθι ατμού. Το τοποθετείτε στο τρίποδο ή το κρεμάτε από τις προεξοχές στο τηγάνι (ανάλογα με το μοντέλο) και προσέχετε ώστε τα τρόφιμα να μην εμβαπτίζονται στο νερό.

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΩ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ FISSLER;
Μην αφήνετε τρόφιμα στη χύτρα ταχύτητας πριν και μετά το μαγείρεμα. Βάζετε το μαγειρεμένο φαγητό στο ψυγείο, σε κλειστό δοχείο.

ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΨΗΤΟ Ή ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΨΗΘΕΙ – ΓΙΑΤΙ;
Ελέγξτε: -το χρόνο μαγειρέματος, -αν η πηγή θερμότητας έχει ρυθμιστεί σε επαρκώς υψηλή τιμή μετά την επίτευξη της πίεσης λειτουργίας, -τη σωστή θέση της βαλβίδας ρύθμισης της πίεσης, -την ποσότητα του υγρού.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΩ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ ΣΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΜΕ ΧΥΤΡΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ FISSLER;
Ο χρόνος μαγειρέματος με χύτρα ταχύτητας μπορεί να είναι έως και 3 φορές μικρότερος σε σύγκριση με το μαγείρεμα σε συμβατική κατσαρόλα. Αρχίστε με τις συνταγές στο βιβλίο συνταγών/οδηγιών που συνοδεύει τη χύτρα σας. Αφού κατανοήσετε τις βασικές αρχές, μπορείτε να τις εφαρμόσετε σε άλλες συνταγές. Μην ξεχνάτε ότι πρέπει να προσθέτετε τουλάχιστον 250 ml (2 ποτήρια) υγρού.

ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΩ ΤΟΝ ΑΤΜΟ ΟΤΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ;
Υπάρχουν 2 μέθοδοι: Αργή απελευθέρωση – περιστρέψτε βαθμιαία τον επιλογέα προγράμματος στη θέση ατμού. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται για βραστά, λαχανικά, μεγάλα κομμάτια κρέατος και εδέσματα ψαριού. Γρήγορη απελευθέρωση – τοποθετήστε τη χύτρα κάτω από βρύση με τρεχούμενο κρύο νερό κατευθύνοντας τη ροή του νερού πάνω στο μεταλλικό τμήμα του καπακιού. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται για φαγητά με βάση τα υγρά, όπως σούπες, ρύζι, ζυμαρικά, πουτίγκες γάλακτος, κρέμες με αυγό, μείγματα κέικ και πουτίγκας, συνταγές που περιλαμβάνουν ρύζι ή ζυμαρικά και συνταγές με μεγάλη περιεκτικότητα σε υγρό, ώστε να αποφευχθεί η εκτόξευση του υγρού από τη βαλβίδα ατμού μαζί με τον ατμό όταν απελευθερώνετε τη βαλβίδα ρύθμισης πίεσης. Όταν είναι κατεβασμένος ο δείκτης πίεσης, τότε έχει εκτονωθεί όλη η πίεση.

ΠΟΣΟ ΥΓΡΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ FISSLER;
Χρησιμοποιείτε πάντοτε τουλάχιστον 250 ml υγρού.

Η ΧΥΤΡΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ FISSLER ΔΕΝ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΙ ΠΙΕΣΗ.
Η απουσία πίεσης είναι φυσιολογική κατά τα πρώτα 5 λεπτά. Η θερμοκρασία της χύτρας ταχύτητας εξακολουθεί να αυξάνεται. Αλλά, εάν δεν έχει αναπτυχθεί πίεση μετά τα πρώτα 5 έως 10 λεπτά, ελέγξτε αν:
• η φλόγα είναι αναμμένη και η πηγή θερμότητας είναι ρυθμισμένη στη μέγιστη τιμή,
• έχει κλείσει σωστά το καπάκι,
• έχει τοποθετηθεί σωστά το λάστιχο και δεν είναι βρώμικο ή παραμορφωμένο,
• υπάρχει αρκετό νερό στο δοχείο: τουλάχιστον 250ml (2 ποτήρια),
• έχει ρυθμιστεί σωστά ο διακόπτης πίεσης (ανάλογα με το μοντέλο),
• είναι μπλοκαρισμένος ο δείκτης ασφάλισης ή ο δείκτης πίεσης (ανάλογα με το μοντέλο),
σε κάθε περίπτωση, ανατρέχετε στο φυλλάδιο οδηγιών της χύτρας ταχύτητας.

ΜΕ ΠΟΙΕΣ ΠΗΓΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΤΗ ΧΥΤΡΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ FISSLER;
Χρησιμοποιείτε κατάλληλες πηγές θερμότητας. Ανατρέξτε στις οδηγίες χρήσης σχετικά με την καταλληλότητα των πηγών θερμότητας. Μοντέλα με την αποκλειστική βάση Diffusal της εταιρείας μας αποδίδουν εξαιρετικά σε κάθε τύπο επιφανειών μαγειρικής, συμπεριλαμβανομένων των επαγωγικών εστιών. Χρησιμοποιείτε εστία με διάμετρο ίση ή μικρότερη από εκείνη της βάσης της χύτρας ταχύτητας.

ΑΤΜΟΣ Ή/ΚΑΙ ΦΑΓΗΤΟ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΛΒΙΔΑ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΙΕΣΗΣ, ΤΟ ΔΕΙΚΤΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Ή ΤΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
• Η χύτρα ταχύτητας έχει υπερπληρωθεί.
• Η θερμότητα είναι υπερβολική.
• Ο ρυθμιστής πίεσης, ο δείκτης ασφάλισης ή η διάταξη ασφαλείας έχει μπλοκάρει εξαιτίας πλημμελούς συντήρησης και αποτρέπει την κανονική λειτουργία.

ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΤΗΣ ΧΥΤΡΑΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΕΧΕΙ ΣΦΗΝΩΣΕΙ.
Προτού ανοίξετε τη χύτρα, βεβαιωθείτε ότι έχετε απελευθερώσει όλο τον ατμό και ότι έχει κατέβει ο δείκτης ασφαλείας. Εάν είστε βέβαιοι ότι έχει απελευθερωθεί όλος ο ατμός, τραντάξτε το προϊόν και ελέγξτε αν κατέβηκε ο δείκτης ασφάλισης ή ο δείκτης πίεσης (ανάλογα με τα μοντέλα). Εάν όχι, τοποθετήστε τη χύτρα κάτω από κρύο νερό και προσπαθήστε ξανά να την ανοίξετε.

ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΕ ΤΗ ΧΥΤΡΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ FISSLER;
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κατσαρόλα ως ένα τεράστιο βαθύ τηγάνι ή ως κατσαρόλα. Για το συγκεκριμένο σκοπό μπορείτε να αγοράσετε γυάλινο καπάκι για τη χύτρα ταχύτητας

ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΦΑΓΗΤΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΩ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ FISSLER;
Μπορείτε να μαγειρέψετε ουσιαστικά τα πάντα σε μια χύτρα ταχύτητας: Μπορείτε να μαγειρέψετε σούπες, κρέας, ψάρι και λαχανικά και να δημιουργήσετε επίσης πεντανόστιμα γκλυκίσματα. Για ολοκληρωμένες ιδέες συνταγών ανατρέξτε στο βιβλίο συνταγών της χύτρας ταχύτητας ή στον δικτυακό τόπο της εταιρείας.

ΠΟΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 1 ΚΑΙ 2 ΤΩΝ ΒΑΛΒΙΔΩΝ ΡΥΘΜΙΣΗΣ;
Οι περισσότερες χύτρες ταχύτητας διαθέτουν τη ρύθμιση 1. για τρόφιμα όπως λαχανικά και τη ρύθμιση 2. για κρέατα και κατεψυγμένα τρόφιμα.

ΠΟΤΕ ΑΡΧΙΖΩ ΝΑ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΩ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΧΥΤΡΑΣ ΜΟΥ;
Το μαγείρεμα αρχίζει όταν η βαλβίδα ρύθμισης της πίεσης επιτρέπει τη σταθερή απελευθέρωση ατμού με σταθερό θόρυβο σφυρίγματος. Στο σημείο αυτό, χαμηλώστε την ένταση της εστίας και υπολογίστε τον χρόνο μαγειρέματος που αναφέρεται στη συνταγή χύτρας. Με μια χύτρα Fissler, ένας δεύτερος ήχος κουδουνίσματος σάς προειδοποιεί να χαμηλώσετε την ένταση της εστίας για να ολοκληρώσετε το μαγείρεμα με ήπιο ατμό.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΥΞΗΣΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ, ΕΑΝ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ;
Η αύξηση της πίεσης θα διαρκέσει περισσότερο, αλλά ο χρόνος μαγειρέματος θα είναι ίδιος (μόλις ενεργοποιηθεί η βαλβίδα λειτουργίας).

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ;
Το καλάθι πρέπει να χρησιμοποιείται υποχρεωτικά κατά το μαγείρεμα με ατμό. Μπορείτε να επιλέξετε αν θα το χρησιμοποιήσετε κατά τον βρασμό.

ΠΟΣΟ ΝΕΡΟ Ή ΑΛΛΟ ΥΓΡΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ;
Για μαγείρεμα απευθείας στο σκεύος, να προσθέτετε πάντοτε ελάχιστη ποσότητα υγρού ή τουλάχιστον ίση με 2 ποτήρια (25 cl ή 8,8 UK fl oz).
Για μαγείρεμα στον ατμό, προσθέστε 75 cl (26 UK fl oz) νερού στον πάτο του σκεύους.
Μέγιστη πλήρωση: μη γεμίζετε τη χύτρα ταχύτητας πάνω από τα 2/3 του ύψους του σκεύους.
Προσοχή: αν η χύτρα ταχύτητας θερμανθεί χωρίς να περιέχει υγρό, θα πρέπει να την φέρετε για έλεγχο σε εξουσιοδοτημένο κέντρο εξυπηρέτησης.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΤΡΟΦΩΝ
Για το μαγείρεμα μεγάλων κομματιών κρέατος και τροφών με επιφανειακό δέρμα (ολόκληρα λουκάνικα, γλώσσα, πουλερικά…), σας συμβουλεύουμε να τα τρυπάτε πριν από το μαγείρεμα με μαχαίρι ή πιρούνι. Πράγματι, κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ίσως περιέχουν υγρό που βράζει και πιτσιλάει.

 

Fissler Λαβή Χύτρας Magic Comfort 26cm

108,00 
Χειρολαβή καπακιού χύτρας ταχύτητας Fissler Magic, νέου τύπου. Κατάλληλο για MAGIC COMFORT 8 LT., MAGIC COMFORT 10 LT., MAGIC LINE,

Fissler Λαβή Χύτρας Vitavit

47,00 
Λαβή άνω καπακιού χύτρας Fissler, κατάλληλη τις σειρές Coronal, Solar και Vita Quiq.

Fissler Λαβή Χύτρας Vitavit

46,00 
Χειρολαβή για το καπάκι της χύτρας ταχύτητας Fissler για τα μοντέλα Vitavit Royal (από το 1994), Carina Blue Dream (από το 2002) και Coronal Solar.

Βαλβίδα Aσφαλείας Χύτρας Tαχύτητος SEB Optima Original

10,00 
Γνήσια βαλβίδα ασφαλείας για καπάκι χύτρας, υψηλής αντοχής, Seb, Tefal

Βαλβίδα Ασφαλείας συμβατή για Tefal Clipso

15,00 
Βαλβίδα ασφάλισης μηχανισμού χύτρας ταχύτητος, υψηλής αντοχής, κατάλληλη για Seb, Tefal

Βαλβίδα Ασφαλείας Χύτρας Seb Sensor Original

10,00 
Γνήσια βαλβίδα ασφαλείας για καπάκι χύτρας, υψηλής ποιότητας, Seb, Tefal

Χύτρα fissler οδηγίες χρήσης

οδηγίες χρήσης χύτρα fissler

2 thoughts on “Συμβουλές Πως Να Χρησιμοποιήσετε Την Fissler Χύτρα Σας

  1. Ο/Η Σοφία λέει:

    Γιατί η χύτρα μου δεν μαγειρεύει στους χρόνους που μαγείρευε στο παρελθόν;θέλει τον τριπλάσιο χρόνο σχεδόν…

    1. Ο/Η ΕΦΗ ΜΑΡΚΑΤΑΤΟΥ λέει:

      Έχω μια χύτρα Φίσερ από το 1994 έχω αλλάξει χερούλι και βαλβίδες αλλά δεν μαγειρεύει γρήγορα και εξατμίζεται παρα πολυ νερο κατα το μαγείρεμα. Τι πρέπει να κάνω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *